Hiperlokalne Bieszczadzkie Powidła „Drugie Śniadanie Bieszczadnika”
W październiku 2016 pojechaliśmy do słynnego sadu „Mycykowy Dział”, położonego 15 minut od Ursa Maior w Bieszczadach. Nigdy nie traktowany środkami chemicznymi i nawozami, rodzący niewielkie, doskonałe w smaku i naturalnie słodkie śliwki węgierki starych odmian. Zebrane ręcznie śliwki były tradycyjnie smażone przez trzy dni a do ostatniej fazy dodaliśmy unikalne wędzone piwo Ursa Deszcz w Cisnej. W efekcie uzyskaliśmy coś obłędnie dobrego.
Składniki: śliwki węgierki – 92%, piwo Ursa Deszcz w Cisnej (woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże) – 8%. Sporządzono ze 164g wydrylowanych śliwek na 100g produktu. Produkt pasteryzowany, bez dodatku cukru. Nie zawiera konserwantów, dodatkowych substancji żelujących, sztucznych barwników i aromatów. Sporządzono w 100% z naturalnych składników. Produkcja Ręczna, produkt bezalkoholowy. masa netto 230 g.
Produkowane wyłącznie dla Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa Ursa Maior, w bardzo niewielkiej ilości podyktowanej zbiorami (w roku 2016 były wyjątkowo małe). Na etykiecie wykorzystano archiwalne zdjęcia Katarzyny i Andrzeja Mycyk, legendarnych założycieli Mycykowego Działu.
Więcej informacji oraz zamówienia na stronie Ursa Maior.