Beska napisał(a):
Ewelinka, moim zdaniem pisz na Slavic - na Ostrym jest tylko 19 miejsc i nie wiadomo jak by było z rezerwacją - na Slavicu 43 to z pewnością łatwiej będzie, a po opisie dancana76 jak dla mnie jest to najlepszy wybór. Z oglądu z necie też fajnie wygląda.
Kto ma inne zdanie niech się objawi
PS. Albo pisz na oba
He, he, Slavic jest zarezerwowany na ten weekend, na imprezę urodzinową. W sobotę nawet kuchnia będzie przez jakiś czas zamknięta.
Rozmawiałam z gospodarzem Ostrego, bo zaintrygowała mnie informacja z jego maila, że rozbicie namiotu jest bez opłat. Generalnie jest, ale z kolei jego zaintrygowała opcja nocowania w namiocie i korzystania jednocześnie z udogodnień chaty (sanitariaty, jadalnia). Okazuje się, że w czeskich górach się tego po prostu nie robi (w każdym razie nie w terenie nas interesującym, za Sudety się nie wypowiadam

Poza tym, z miłej pogawędki wyciągnęłam wiedzę o innych jeszcze różnicach - na przykład jedzenie. W chacie spożywa się posiłki tam zakupione, nie ma opcji własnego żywienia. O napoje nie pytałam.
Może powinni się wypowiedzieć częstsi bywalcy tych stron, może, wbrew słowom gospodarza Ostrego nie jest to ogólna praktyka?
Na pewno czeka nas kompletnie inne doświadczenie, mam nadzieję, jako zdeklarowana czechofilka, że pozytywne.
Beska napisał(a):Myślisz Ewelinko, że będzie aż tylu chętnych, że te kilkanaście miejsc nie wystarczy? Zwykle największy problem to deklaracje ludzi.
Druga sprawa - te zaliczki to jak rozumiem podajesz za rezerwację grupową? Jakie są opcje zapłaty w kč? Ja znam tylko Paypal, ale czy dają taką możliwość? Czy przyjmują w PLN?
Co do chętnych to nie wiem. Na jesiennym zlocie było nas chyba koło piętnastki?
Zaliczka dotyczy rezerwacji grupowej, myślałam, że ją po prostu zapłacę, a potem się rozliczymy. Od biedy zawsze się mogę przejechać do Czeskiego Cieszyna... Tylko tu już potrzebna by była poważna deklaracja udziału w zlocie.