Strona 1 z 2

"Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Cz 11 lut, 2010
przez v3rt
Ja wiem, że każdy ma pewnie linka do forum w ulubionych, ale wszedłem dzisiaj z drugiego kompa, wpisałem tylko e-gory.pl, trafiłem na główną i.... zonk. Nigdzie nie ma linka do forum :) To celowe działanie czy tylko przeoczenie?

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Cz 11 lut, 2010
przez Żaku
Wg. Brzozy celowo. Udostępni linka, gdy aktualizacja forum dobiegnie końca.
A na 'obcych' kompach wystarczy wpisać e-gory.pl/forum i wszystko gra :]

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: So 27 mar, 2010
przez mareki
Celowo to zorganizowano chyba tylko upadek tego forum.

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Cz 01 kwi, 2010
przez nieobliczalny
mareki napisał(a):Celowo to zorganizowano chyba tylko upadek tego forum.


to to forum upadło? :shock:


I don,t think so... puki my żyjemy ;)

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Pt 02 kwi, 2010
przez Marek
Puki czy póki? ;)
Mityczny Brzoza na górskim preclu wyraził żal, że tak to działa. Stary skrypt itd... Pytanie: w czyich rękach jest teraz forum?
Nie znam się na tym. Może to problem braku kompatybilności starego forum z nowym portalem? Bo samo dodanie łącza chyba nawet zagonionemu Pawłowi nie sprawiłoby większego kłopotu?
Żaku, zapowiadałeś aktualizację forum. Jak się sprawy mają?

Na razie bywalcy jako tako utrzymują dynamikę, ale brakuje "świeżej krwi".

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Pt 02 kwi, 2010
przez Żaku
Marku, robi się. Wiem, że trwa to długo, ale to tylko moje dodatkowe zajęcie, jedno z wielu, ale już niedługo, trochę cierpliwości...

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: So 03 kwi, 2010
przez nieobliczalny
Marek napisał(a):Puki czy póki? ;)

oczywiście, że pÓki taka mała wpadka ortograficzna przepraszam... i dziękuję za zwrócenie uwagi :)

Na razie bywalcy jako tako utrzymują dynamikę, ale brakuje "świeżej krwi".

brakuje świeżej krwi bo forum nie jest widoczne. Myślę, ze ma to swoje plusy i minusy :)
Poza tym kto chce ten znajdzie... w końcu odkrywanie nowych zakątków portalu e-góry też może być ciekawe :)

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: So 03 kwi, 2010
przez Żaku
Spokojnie z tymi nowymi, tygodniowo aktywuję kilka nowych kont (i nie są to bynajmniej konta fikcyjne), część z tych ludzi pisze nowe posty, część tylko czyta, a są i tacy, którzy już nigdy potem na forum nie zaglądają. Trudno, nie zmusi się ich. Jednak już wkrótce forum będzie nowe - miejmy nadzieje :roll:

Jest OK

Napisane: Wt 06 kwi, 2010
przez Marek
Nono! Nieźle :). Gratuluję dłubaczom. Forum ma ładną formę i jest wreszcie dostępne z portalu.
Mam nadzieję, że w nowych szatkach nabierze dawnej dynamiki :).
Brakuje trochę wyświetlania na liście działów tytułu ostatniego postu. Chyba trzeba ręcznie ten tytuł wpisywać.

Re: Jest OK

Napisane: Wt 06 kwi, 2010
przez Brzoza
Marek napisał(a):Brakuje trochę wyświetlania na liście działów tytułu ostatniego postu. Chyba trzeba ręcznie ten tytuł wpisywać.


Będzie. Jeśli nie uda się przywrócić tematów starych postów, to na pewno wszystkie nowe (czyli napisane od tej chwili) będą tam widoczne.

No i forum odrobinkę sypie się pod IE (to już kurcze tradycja, ta przeglądarka zawsze znosi jakieś jajo), ale pracuję nad tym i może jeszcze dziś będzie zupełnie OK.

W tym miejscu należą się wielkie podziękowania dla Żaka za pracę nad migracją forum.

Pozdr!

Re: Jest OK

Napisane: Śr 07 kwi, 2010
przez Maciek B.
Brzoza napisał(a):No i forum odrobinkę sypie się pod IE (to już kurcze tradycja, ta przeglądarka zawsze znosi jakieś jajo), ale pracuję nad tym i może jeszcze dziś będzie zupełnie OK.

No, trochę... Ale nie jest to szczególnie uciążliwe, tym bardziej, że samo forum szybko ładuje nawet pod IE.
Inna rzecz, że trzeba się będzie przyzwyczaić do nowej odsłony forum...
:D

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Śr 07 kwi, 2010
przez Brzoza
Pod IE jest już OK.
Maciek, jeśli Mówisz że pod IE chodzi szybko to spróbuj Opery lub Chrome (Firefoxa mimo wszystko nie polecam) :-)

Pozdr!

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Śr 07 kwi, 2010
przez Maciek B.
Wypróbowałem Chrome. No cóż...
Woody Allen, powiedział kiedyś, że dopiero po zażyciu prozacu zrozumiał, że dotychczasowe czterdzieści lat miał nieustającą depresję.
No. To teraz wiesz, co czuję. :D
Wracając do meritum - cieszy mnie po(d)ręczny skrót do portalu z forum i vice-versa.
Pamiętam, jak swego czasu utyskiwałeś na małą ilość odwiedzin portalu, podczas gdy na forum wejść było co niemiara. Można mieć nadzieję, że ten prosty knif sytuację zmieni.

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Śr 07 kwi, 2010
przez Żaku
Fajnie, że paru osobom się podoba.
Migracja to w większości moja sprawa, ale wygląd w większości Brzozy, więc i jemu należy się 'szacun' (tak po młodzieżowemu ;) ).
Co się tyczy braku niektórych funkcji starego forum: postaram się znaczną ich część przywrócić, może dołożyć parę innych, ale trzeba jeszcze trochę poczekać.
Cały czas prace nad forum trwają i być może trzeba będzie od czasu do czasu forum wyłączyć, jednak nie na długo (góra paręnaście minut), więc miejcie to na uwadze. Zależało nam żeby główna jego funkcjonalność została przywrócona jak najszybciej, tym bardziej, że lada moment odbędzie się zlot, a i parę ustaleń jeszcze trzeba zrobić.
W sumie te kilka dni przerwy, w dodatku świątecznych, to i tak dobry czas, jak na tak wielkie zmiany ;)

Re: "Brak" forum na stronie głównej e-góry

Napisane: Śr 07 kwi, 2010
przez Brzoza
Żaku napisał(a):lada moment odbędzie się zlot


Również lada dzień, a konkretnie w połowie maja będzie okrągła rocznica powstania serwisu, wtedy jeszcze nie w domenie e-gory.pl, ale np. są nadal na stronach materiały które debiutowały wtedy na www ;-)

Rocznica będzie dokładnie taka sama jak numer zlotu, czyli... dziesiąta :-)

Pozdr!