Cz 02 maja, 2019
Cześć , szukam obecnie partnerki/partnera w góry , chodzi mi głównie o wyjazdy np. Grossglockner, Mont Blanc 3 M , Breithorn w tym roku 2019 .
W następnym 2020 jeśli wszystko byłoby ok Kazbek ,Matterhorn, może coś wyżej Imja Tse (Island peak).
Nie jestem osobą zmotoryzowaną i bardziej szukam osób z własnym autem by dojechać pod te miejsca.
Poszukuję osób z którymi można asekurować się liną na lodowcu i grani (głównie na lodowcu , a na grani jeśli problemy wspinaczkowe są powyżej II).
Coś teraz o mnie:
Mam na imię Kamil , obecnie mieszkam w Krakowie , interesuję się górami od ponad 3 lat. Mam za sobą dużo szlaków schodzonych zimą, wiosną , latem, jesienią . Kondycję swoją oceniam na dobrą .
Z takich trudniejszych szlaków to :
-przeszedłem całą orlą Perć (dwukrotnie),kilka razy odcinkami,
-Rysy ok. 6 razy może i więcej (w różnych porach roku),
-Mnich (dwa razy droga przez płytę),
-Gerlach
-2x Mont Blanc drogą przez Gouter(właśnie samotnie i przez to piszę to ogłoszenie , gdzie przejście przez lodowiec było trochę stresujące, dlatego piszę to ogłoszenie w celu asekuracji przez lodowiec).
Jeszcze parę ciekawych szlaków , gór by się znalazło na których byłem.
Nigdy jakoś nie starałem się szukać osoby w góry na siłę , ale jeśli chce się być gdzieś wyżej , przejść przez lodowiec to ten partner / partnerka jest potrzebny/potrzebna.
Pozdrawiam Kamil