Grań Tatr Wysokich
Moderator: Moderatorzy
-
Żaku - Administrator forum
- Ulubione góry: Beskid Żywiecki
Re: Grań Tatr Wysokich
No i w sumie dobrze, mnie ten termin tez nie spasował. Może uda się wybrać na tą trasę we wrześniu, a do tego czasu i doświadczenie większe zdobędę
Dzięki za pozdrowienia pozdrawiam również! A poza tym to nic się nie dzieje, siedzimy...

- Gość
Widzę, że powstaje plan wspaniałej wyprawy. W Tatrach znowu zima, więc dobrze, że zmieniliście termin. Jeżeli o mnie chodzi byłbym zainteresowany uczestnictwem. Termin: przełom sierpnia/września oraz koniec lipca. Posiadacie może jakaś lekture z opisem grani?
-
jano - Posty: 654
Głównie opis grani Janusza Kurczaba w przewodniku "Najpiękniejsze szczyty tatrzańskie" oraz częsciowo Tatry Wysokie Witolda Paryskiego.Część grani przeszedłem m.in.grań Ostrego Szczytu-i nie było tak żle
Partnera w górach nie zostawia się -nawet jakby był bryłą lodu
-
Żaku - Administrator forum
- Ulubione góry: Beskid Żywiecki
Jano, napisz mi na PM, jaki sprzęt i umejętości są wymagane, do tego aby ową grań przejść.
- mikus
-
Już wam napisałem,a jutro lub pojutrze postaram się opisać na forum cały plan-czas przejścia,trudności i miejca biwakowe.Pozdrawiam!Miejsa trudniejsze można obejść i uskoki do zjazdu ale chciałbym ściśle granią
- Wawrzyniec
Wiatm!
Uprzejmie proszę o podanie szczegółów co do przejścia głównej grani Tatr :biwaki, miejsca trudniejsze itp.
Sam jestem bardzo zainteresowany taką akcją tylko nie wiem nic na temat potrzebnych umiejętności wspinaczkowych i zarysu całego przejścia (ile dni? jaki sprzęt?) No i zawsze pozostaje pytanie o tatrzańską pogodę.
Czekam na szczegóły i pozdrawiam - tym czasem!
Uprzejmie proszę o podanie szczegółów co do przejścia głównej grani Tatr :biwaki, miejsca trudniejsze itp.
Sam jestem bardzo zainteresowany taką akcją tylko nie wiem nic na temat potrzebnych umiejętności wspinaczkowych i zarysu całego przejścia (ile dni? jaki sprzęt?) No i zawsze pozostaje pytanie o tatrzańską pogodę.
Czekam na szczegóły i pozdrawiam - tym czasem!
- Uriel
- Ulubione góry: asd
Jano, świetny pomysł! Z chęcią się na to piszę! Problem jedynie leży w terminie - kiedy dokładnie chciałbyś ten plan zrealizować? W Zakopanem będę między 19, a 31 lipca i wówczas nie byłoby żadnego problemu z moim uczestnictwem w tym przedsięwzięciu! Jeśli miałoby się to odbyć w innym terminie - wówczas musiałbym pozałatwiać parę spraw, aby ponownie wyruszyć w góry.
Czy mógłbym Ciebie prosić o informacje odnośnie wymaganych umiejętności, sprzętu itp. na PM?

Czy mógłbym Ciebie prosić o informacje odnośnie wymaganych umiejętności, sprzętu itp. na PM?
-
Dzięki za wsparcie
Jak znajdę chwilę czasu to napiszę plan,ale na razie wiszę na dachach i oknach
i w ogóle mam zadymę
Niestety grań Tatr Wysokich to nie jest taka prosta sprawa.Wymaga wiele samozaparcia,sprzętu,żarcia i wody,no i ciągle wiatr pod nogami
ale da się przejść
i w kilku miejscach zjechać
Może Gil koniec lipca byłby dobry

Może Gil koniec lipca byłby dobry

- Uriel
- Ulubione góry: asd
jano napisał(a):Może Gil koniec lipca byłby dobry
Jano, napisałem Ci PM odnośnie całej sprawy.

- Gość
Mam pytanko czy szedł ktos moze taka trasa Szpiglas - Swinica , jesli tak to prosze o jakies info o trudosciach tam wystepujacych?
-
BusterFM - Posty: 180
- Ulubione góry: tatry
"Gościu"
Na Twoje pytanie odpowiem: TAK
Ale:
Na terenie TPN-u chodzenie poza znakowanymi szlakami jest zabronione
Z powyższego wynika, że w miejscu publicznym nie można Ci tego napisać, bo może to zostać wykorzystane jako dowód na współudział w przestępstwie
Poczekaj chwilę, na kolejny tomik WC. Będzie dotyczyć Kotelnicy, Gładkiego i Walentkowego
JANO: Co z Tą graniówką?
Na Twoje pytanie odpowiem: TAK
Ale:
Na terenie TPN-u chodzenie poza znakowanymi szlakami jest zabronione

Z powyższego wynika, że w miejscu publicznym nie można Ci tego napisać, bo może to zostać wykorzystane jako dowód na współudział w przestępstwie

Poczekaj chwilę, na kolejny tomik WC. Będzie dotyczyć Kotelnicy, Gładkiego i Walentkowego

JANO: Co z Tą graniówką?

--
BusterFM
BusterFM
-
Wszystko mi się przesuwa z terminem.Jeśli we wrześniu nie wypali to odłoże tą grań na przyszły rok.Może będzie ta wyprawa pod patronatem e-gór
Pozdrawiam 

-
BusterFM - Posty: 180
- Ulubione góry: tatry
To ja proponuję tak. Ponieważ z zawodu zajmuję się filmem (choć nie tylko) to przez najbliższy rok zaplanujmy wszystko, a następnie zróbmy z tego dokument.
Mam nawet na to pomysł na scenariusz od jakiś dwóch lat. Tylko się zbieram jak....
Co myślisz Jano?
Mam nawet na to pomysł na scenariusz od jakiś dwóch lat. Tylko się zbieram jak....
Co myślisz Jano?
--
BusterFM
BusterFM
Powrót do Wspinanie